UNO Starwars

UNO är ett roligt kortspel som de flesta är bekanta med. Om du är trött på den klassiska varianten kan du alltid testa UNO Starwars. Det funkar till stor del som det vanliga spelet med några få undantag. På korten finns karaktärer från de nya och gamla Star Wars-filmerna. Du som är ett fan av filmerna kommer säkert känna igen de flesta. Dessutom innehåller spelet ett särskilt kort som heter ”The Force” som du kan använda vid speciella tillfällen.

Så fungerar UNO Starwars

Målet med UNO Starwars är att du ska bli den första spelaren som blir av med sina kort. Detta gör du genom att matcha dina kort med det översta kortet på slänghögen. Det mesta är sig likt från originalet men det finns några små skillnader. Regler för UNO hittar du här om du behöver fräscha upp minnet.

När du lägger ditt näst sista kort måste du komma ihåg att ropa UNO! Väldigt högt. Om du inte gör det och någon ser dig får du plocka kort från plockhögen.

Vem kan spela UNO Starwars?

En stor fördel med UNO Starwars är att det är ett spel som passar väldigt många åldrar. Faktum är att alla som är 7 år och uppåt kan spela detta. Om de yngre vill vara med och spela kan de göra det på

Spelet passar extra bra om du är ett stort Star Wars-fan. Det är dock inte ett måste utan du behöver bara vara ett fan av UNO för att tycka om spelet.

Vad innebär specialkortet ”The Force”?

Den som har sett Star Wars-filmerna vet förmodligen vad ”The Force” innebär. Det är en väldigt stor del av filmerna. I UNO kan du också använda det till att få ett övertag över dina motståndare. När du spelar detta kort får du välja ut en valfri motståndare plus en färg. Om spelaren har minst ett kort av denna färg måste han eller hon dra två kort. Om spelaren du väljer inte har ett kort i den färgen så fortsätter spelet som vanligt.

Hur många kan spela UNO Starwars samtidigt?

I UNO Starwars kan man vara allt från 2-10 spelare. Det är alltså det perfekta spelet för en spelkväll. När du köper spelet får du med 112 stycken kort och instruktioner på hur du spelar. Det är kanske främst avsett för barn men hela familjen kan spela. Du kan till exempel ta med dig det när du behöver tidsfördriv för en längre resa.

Vad är Star Wars?

Star Wars är en ikonisk filmserie som skapades av George Lucas på 70-talet. Den första filmen hette Stjärnornas Krig och gavs ut redan 1977. Idag är Star Wars ett fenomen över hela världen och det finns otaliga uppföljare, spel och leksaker.

I nuläget är det Disney som äger rättigheterna till Star Wars och de har gjort flera filmer och serier på temat. Några av de mest kända är The Mandalorian och Andor. I Andor så har den svenska skådespelaren Stellan Skarsgård en av huvudrollerna.

De fyra första filmerna har dragit in över 4 miljarder dollar och är en av filmvärldens största succéer någonsin.