Kusken: Magnus A Djuse

Magnus A Djuse skrev sig själv in i historieböckerna som den yngste föraren någonsin att nå 100 segrar. Vid den tiden var han bara 18 år och studerade vid Wången, en travskola med utbildningar och läger för olika åldrar och nivåer. Han drömde om att en dag kunna leva på att köra trav och visade snabbt upp en sällsynt talang i sulkyn. Hans framgångar fortsatte uppåt i en rasande fart – de senaste tre åren har han totalt tjänat nästan 57 miljoner SEK.

En familjehistoria

Djuse är bara 22 år gammal och redan en av sportens mest eftertraktade kuskar och har bidragit till många rätta rader för trav med sina resultat. Han tillskriver sin framgång att ha varit på rätt plats vid rätt tillfälle och tackar även sin familjs bakgrund inom travsporten. När Djuse nådde milstolpen på 100 segrar sa han till ATG: ”Jag kan inte riktigt förstå det. Det är en dröm som blir sann, men det är svårt att ta in just nu. Det känns otroligt att få göra det här.” Hans beslutsamhet och passion för sporten har gjort honom till en förebild för unga kuskar över hela Sverige.

Djuses syskon är även de framgångsrika inom sporten och familjen tränade hästar på amatörnivå. Efter att en av hans äldre bröder började på Wången var Djuse redo att ta över hästarna hemma. Han började då att tävla i lägre divisioner och arbetade sig gradvis upp till att köra för välkända tränare såsom hans egen bror Mattias, Jerry Riordan och Stefan Melander. Djuses tävlingsstrategi går ut på att analysera hästarna och läsa intervjuer för att få inblick i loppen, men i slutändan handlar det ändå om en adrenalinkick precis innan starten av loppet.

En blandning av ödmjukhet och passion

Trots sina många framgångar hade Djuse själv aldrig kunnat förutspå den resa som ledde honom till toppen av travvärlden. Han började tävla i sina unga år och körde tävlingar långt innan han hade fått sitt körkort. Djuse rankas idag bland Sveriges högst inkomstbringande förare, endast slagen av Örjan Kihlström och Ulf Ohlsson som båda är födda på 1960-talet.

Djuses passion för travsporten sträcker sig bortom endast tävlingsdagen, och han erkänner att han är beroende av spelet. Han älskar att analysera loppen och försöka hitta vinnarna. För Djuse handlar det dock inte bara om att tjäna pengar, utan också om spänningen och utmaningen att läsa av hästarna och hitta det bästa sättet att köra loppet.

En lovande framtid

Djuse är både känd för sin ödmjuka inställning och sitt hårda arbete. Han insåg tidigt att framgång inte kommer lätt, och att det krävs hårt arbete och tålamod för att nå sina mål. Han tränar dagligen och är alltid på jakt efter sätt att förbättra sin körning.

Som en av Sveriges mest lovande kuskar har Djuse en spännande framtid framför sig. Han har redan håvat in en imponerande mängd vinster, men har fortfarande många år kvar att konsolidera sin position bland sportens största namn. Hans ödmjuka inställning, passion och hårda arbete kommer säkerligen att hjälpa honom att nå ännu högre höjder i sin karriär.