Djur

Så var 2018 över och ett nytt år har börjat. Och vad för bättre sätt att inleda det nya året än med en ny frisyr åt din hund? Det finns ett par bra saker att tänka på dock om du funderar på att köpa en trimmer eller klippmaskin till din hund under 2019.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Vetzoo.se och FirstVet.

Att tänka på när man köper en klippmaskin

Det kanske låter självklart, men det är värt att fundera på vad du ska använda klippmaskinen till? Är det bara för en lätt trimm? Ska tassar putsas? Eller vill du helklippa din hund?

Det är en bra investering att skaffa dig en bra trimmer eller klippmaskin för din hund. Vissa hundraser kräver extra mycket pälsvård och kostnaderna kan lätt skena när det blir många besök hos en professionel hundtrimmare.

Var ute i god tid

Värt och tänka på. Hos vissa återförsäljare så är hundtrimmers, skärmaskiner och klippmaskiner för hundar beställningsvaror. Det betyder att de också kan ha något längre leveranstid, så det är viktigt att kolla upp leveranstider och  beställa i god tid så att du kan få din klippmaskin eller hundtrimmer i tid.

Ska man välja en trimmer eller en klippmaskin?

  • Om du bara tänkt trimma din hund lätt eller t.ex. bara putsa tassar eller en nos, då passar en hundtrimmer bäst. Det gäller också om du har en hund med tunn och rak päls.
  • Vill du klippa din hunt helt eller om den har tjockare eller tovigare/grövre päls, då passar det bättre med en klippmaskin som är kraftfullare.

 

Stor lista: Bästa klippmaskinerna och trimmaskinerna för din hund

Exacta GT 415 klippmaskin – Ergonomisk och tystgående

Den här klippmaskinen för hundar är sladdlös och passar perfekt för mindre klippningar av t.ex. tassar eller ansikten.  Ett annat stort plus är att den är väldigt lätt och ligger superbra i handen tack vare sin ergonomiska utformning. 

Lätt och tystgående

Lätt är den också. Allt som allt väger den bara runt 120 gram, och det är inklusive både batteri och blad. Med en ljudnivå på ca 70dB så är den här klippmaskinen rätt så tystgåen också vilket vi ser som ett stort plus för både dig som ska klippa och din hund.

Du hittar den på Myone.se där du kan beställa hem den med fri frakt och 30 dagars öppet köp.

 

Aesculap Isis Klippmaskins – Smidig batteridriven klippmaskin, perfekt för trimmning.

Den här klippmaskinen från Aesculap kombinerar smidighet med effektiv och tystgående trimmning. Den väger bara 120g och har en låg ljudnivå på <60 dBa.

När du köper denna trimmasking så medföljer:

  • Laddstation
  • Rengöringsborste
  • Ett skär i carbonstål
  • Smörjmedel

Klicka här för att läsa mer

 

 

Oster Klippmaskin Golden A5 – Klipp utan avbrott med denna robusta klippmaskin

Den här professionella klippmaskinen är robust och har en längre hållbarhet än de flesta andra klippmaskinerna för hundar på marknaden. Den klipper mer precist och funkar enligt Arken Zoo dessutom för lättare klippning av häst och veterinärt arbete.

2 hastigheter och en motor som håller sig sval

Välj mellan 1 eller 2 hastigheter. Tack vare sitt kylsystem så håller sig motorn sval och gör att du kan klippa utan några avbrott (om du oljar skäret 2-3 gånger varje klippning).

Vänligen notera att skär säljs separat, men det finns en lång rad av Oster A5 skär tillgängliga till bra priser på både ArkenZoo och Myone.se.

 

Akkurata GT 405 klippmaskin – Sladdlös och perfekt för mindre klippningar

Sladdlös klippmaskin som lämpar sig väl för mindre klippningar av din hund. Klippmaskinen är också tystgående med en ljudnivå på ca 70 dB. När du klipper så vibrerar den inte heller vilket gör klippningen lite lättare.

Bladen är tillverkade av carbon stål och hela klippmaskinen väger bara 250g (inklusive batteri och blad). Den har en klipptid på runt 100 minuter och laddas upp på bara en timme.

Hur klipper eller trimmar jag min hund själv?

Innan du börjar klippa så är det bra om du ser till att det inte finns grus i pälsen eller att pälsen är smutsig. Du vill inte att skäret på din klippmaskin ska bli slött och sluta klippa, så det är oftast bäst att borsta igenom din hunds päls noggrant och sedan tvätta den.

Sen är det en bra idé att olja skäret det första du gör på din klippmaskin och låta den köra i luften under ett par sekunder så att skäret löper rätt. 

Det är viktigt att olja skäret på din klippmaskin före, under och efter klippning!

Det är tack varje oljan som skäret kan hålla sig skarpt och det blir dessutom inte lika varmt eller hett som när du inte har olja.

Eftersom det blir mycket värmeenergi som alstras av all friktion när du klipper så är det viktigt att komma ihåg att stänga av klippmaskinen när du inte klipper. 

 

Kom håg att rengöra din klippmaskin efter klippning

Gör gärna rent skäret genom att köra det i någon form av tvättlösning eller spray speciellt för skär på klipp- eller trimmaskienr som te.x. denna Blade Care Spray (från VetZoo) eller Andis Blade Care (VetZoo).

Det är lätt hänt att hudavlagringar, päls och olja fastnar runt skären, vilket förstås kan vara obehagligt för din hund.

Sammanfattning: Ta hand om din klippmaskin och gör rent den noga efter använding, så förlängar du samtidigt dess livslängd.

 

Hjälp? Varför klipper inte min klippmaskin eller trimmer?

Det är lätt att tro att det är något fel på maskinen, men oftast så har skären blivit slöa eller så har man klippt utan att använda olja. 

Har man dessutom valt fel klippmaskin för fel klippjobb (t.ex. en för liten klippmaskin för ett stort jobb) så orkar inte maskinen med utan kan komma att stanna.

Har du frågor eller söker du fler tips om klippning av din hund?

Vår affiliatepartner VetZoo har en jättebra ”Populära frågor och svar” sektion på sin hemsida där det finns många frågor och svar specifikt om klippning av hundar, skär, klippmaskiner m.m. Den sektionen hittar du här.