Hundfoder – Hur hittar man rätt hundfoder för ens hund?

Hundfoder

Förr i tiden när man skulle köpa hundfoder så var det bara att gilla läget och kånka med sig en stor säck hem från mataffären eller djurbutiken. Idag är det tack vare näthandeln smidigare än någonsin att handla hem hundmat. Med ett par klick så kan du enkelt lägga en beställning från en e-handel som specialiserat sig på hundprodukter och hundfoder.

Fördelarna är många med att handla hundfoder på nätet. Det är enkelt att jämföra priser, se lagerstatus och även upptäcka nya märken av hundmat som din lokala djuraffär kanske inte ens hade fått plats med på sin begränsade butiksyta.

Men alla dessa alternativ och val till trots så är det idag på sätt och vis svårare än någonsin att handla hundfoder.

Hur hittar man rätt foder egentligen? Och är det stor skillnad på att köpa Svenskt foder eller foder från andra EU-länder?

Hur hittar man rätt hundfoder?

Vårt bästa tips här är att handla från en välsorterad e-handel som förstår sig på att alla hundar har olika behov. Vilket foder som är rätt beror mycket på hundras, ålder och andra faktorer som allergier eller hur aktiva de är.

Vi vill tipsa om e-handeln Hundshoppen.se som har mycket hundfoder av märket Familjen Magnusson. Det vi gillar med det här märket är att de har ett brett utbud av hundfoder. De har dessutom en egen form av märkning så att det blir enkelt hitta foder som skulle passa för just hund, t.ex. har de Magnussons Junior för yngre hundar, eller Magnussons Ekologiska för dig som vill ha ekologiskt och svenskt foder.

Svensk hundfoder vs hundfoder från utlandet och EU.

Även fast det finns gott om Svenska butiker där du kan handla hem hundmat så kanske frågan uppstår om det inte är värt att handla från internationella butiker istället. Även fast det kan vara möjligt att hitta lägre priser eller speciella erbjudanden från utlandet så rekommenderar vi att handla djurfoder från en butik eller e-handel i Sverige.

Sverige har ett av världens striktaste regelverk inom djurhållning och jordbruk som kommer göra så att du vet vad du får. Du har säkert hört talas om antibiotikaresistens och det är ett växande samhällsproblem som jordbruk tyvärr kan bidra till p.ga. högt användande av antibiotika för djuren på gården. Sverige använder minst antibiotika i hela EU så det blir i våra ögon ett ganska lätt val när det kommer till frågan om du ska handla foder från en butik i Sverige eller från utlandet.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *