Hundselar – Hur hittar man rätt hundsele för sin hund 2020?

Om du och din hund ofta är ute och går så är det ingen dum idé att införskaffa en hundsele. Men vad är det man ska tänka på när man ska köpa en hundsele? Läs mer i vår guide här.

Det finns många olika sorters hundselar så det kan vara svårt att veta vilken sele som är rätt för just din hund. Det finns dock ett par viktiga faktorer som är värda att tänka på när ni ska skaffa en hundsele.

Passform och ergonomi

En sele med en bra passform gör att era promenader tillsammans blir så bekväma som möjligt.

Man vet ju hur det skulle bli om man själv skulle få för sig att ta en promenad med ett par skor som är antingen på tok för stora eller för små. Det blir inte bra helt enkelt.

Det är också viktigt att hundselen är ergonomisk och slitstark. Det kan också vara värt att kika efter hundselar som har extra vaddering kring rygg och magparti då det kan öka komforten för din hund.

En hundsele fördelar tryck som kan uppstå på olika punkter över bröst och överkropp. Det händer ju då och då att hundar drar, så en hundsele och ett bra koppel är en bra kombination.

En hundsele kan också användas till en rad olika aktiviteter för dig och din hund. Man kan använda hundsele till cykel, för skidåkning, löpning eller som spårsele i skogen.

Hur hittar man rätt hundsele?

Nu när det finns så många butiker och nätbutiker som säljer hundprodukter så kan det vara svårt att veta var man ska hitta rätt hundsele.

Våra vänner på sajten Hundguiden har som tur var tagit fram en stor guide kring just de bästa hundselarna och vad mer det är som man ska tänka på när man vill köpa en hundsele. Klicka på länken nedan för att läsa mer.

 

Bästa hundselen 2020! – Komplett köpguide och recensioner av selar för hundar!

Bästa selen

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *