Hundpsykolog - ett yrke i tiden

Det finns mycket som tyder på att ett husdjur kan vara bra för hela familjen. De erbjuder sällskap, kan hjälpa familjemedlemmar att lära sig livskunskaper och uppmuntrar social- och emotionell utveckling. Men bara för att husdjur, som hundar och katter, till störst del är fördelaktiga för hela familjen krävs det att man har några viktiga ting i åtanke innan man välkomnar dem. Läs mer om vilka här.

De kräver mycket tid & omsorg

Många husdjur lever upp till 15 och 20 år, om inte mer. Därför är det viktigt att man tänker på hur pass mycket tid och omsorg ens framtida familjehusdjur kräver innan man välkomnar dem eller den. Här är det viktigt att tänka på ting som vem som ska gå ut och gå med hunden varje morgon eller vem som ska se till att kattlådan är ren om morgnar och kvällar. Är ni en stor familj är det givetvis enklare att fördela sysslorna jämnt, men vad händer om ett barn vägrar göra det hen ska? Och vad händer när alla blir sjuka, eller när barnen flyttar hemifrån?

Ett husdjur är inte bara något man kan skaffa och sedan glömma bort. Ett husdjur blir som en familjemedlem, och en familjemedlem måste vårdas med omsorg. Det tar tid med ett husdjur i familjen, men det är all möda värd!

De kostar pengar

Visst är det inte lika dyrt med en katt eller hund som det är med att uppfostra en människa, men det kommer fortfarande bli en stor kostnad i längden. Överväger ni att välkomna en hund kan detta kosta över 10 000 kronor. Katter är lite billigare, men fortfarande bör ni räkna med + 5 000 kronor.

Förutom själva inköpspriset kostar familjehusdjur i längden. Ni måste tänka på kostnader som foder, veterinärbesök och liknande. Här kan det vara bra att ha en annan inkomst för att täcka dessa utgifter, som ett sparkonto tillägnat familjehusdjuret, eller att använda de pengar ni tjänar genom spel på casino-utan-registrering.io. Visst är husdjur fantastiska varelser som kommer göra er extremt glada, men ni måste vara medvetna om kostnaderna som tillkommer.

De kommer orsaka stor sorg när de lämnar er

Visst är det inte det man vill tänka på när man införskaffar ett nytt husdjur, men det är viktigt att komma ihåg att djur inte lever lika länge som människor. Barnens (förhoppningsvis) bästa vän kommer att gå bort någon dag. Detta är viktigt att ha i åtanke eftersom det kommer orsaka stor sorg för både dig/er som vuxna och barnen i familjen. Ingen sorg är så olidlig som när man mister en familjemedlem eller en bästa vän, och det är just detta ett husdjur blir efter en viss tid.

Om ni bestämmer er för att välkomna ett husdjur till familjen kan det vara värt att sätta er ner och snacka med barnen först. Har ni inte pratat om döden förr kan detta vara ett ypperligt tillfälle att göra det på. Men glöm inte att nämna alla de vackra ting som ni kommer uppleva ihop först!