Hundpsykolog - ett yrke i tiden

Om du har barn hemma som är mer eller mindre tokiga i djur så kan det vara väldigt roligt att berätta sagor som har djur som tema, eller samla hela familjen för fredagsmys kring en film med djur i huvudrollerna. Självklart är det väldigt vanligt och populärt med djur i rollbesättningen, så vi har samlat några tips i den här artikeln.

Det kan nämligen vara svårt att hitta någonting som faller en i smaken. VI har samlat några av våra favoritsagor och filmer i den här artikeln för att det ska bli lättare för dig att ta ett beslut kring vad du vill berätta för dina barn, eller vad ni ska kolla på med hela familjen.

Den fula ankungen

Den klassiska sagan från den danska nationalhjälten H.C Andersen kan inte beskrivas som någonting annat än en klassiker. Den fula ankungen är inte bara full av djur och relativt kort, utan den har också en väldigt fin andemening som barn direkt kan förstå sig på och ta till sig. Att läsa den fula ankungen tar bara ett par minuter, och kan passa perfekt som godnattsaga. 

Pettson och Findus

Pettson och Findus kan passa perfekt för den som letar efter avslappnade och roliga berättelser i kortare format. Även dessa kan vara bra att läsa innan läggdags eftersom de är relativt korta, men ändå är långt ifrån tråkiga för barnen. Vi får följa gubben Pettson och katten Findus, och även om historierna av Sven Nordqvist nu börjar ha ett par år på nacken så är de lika fantastiska idag som för 40 år sedan.

Lejonkungen

Lejonkungen var en av de första animerade filmerna för barn som fick ett enormt genomslag i hela samhället. Även om det idag snart är 30 år sedan Lejonkungen först började visas i biograferna är det en film som fortfarande håller väldigt hög kvalitet idag, och det är många som anser att det är en av de bästa filmerna som Disney någonsin har gjort. Musiken är svängig, och handlingen är gripande och engagerande.

Djungelboken

Även om de flesta barn i Sverige har sett delar av Djungelboken eftersom björnen Baloos sångnummer är med under Kalle Ankas julafton så är det förmodligen många som inte har sett hela filmen. Klassikern som kom ut 1967 är fortfarande väldigt underhållande idag,

För de lite större barnen så har det även utkommit en ny och modernare variant som inte är animerad, utan som använder sig av djur som ser kusligt verkliga ut. Djungelboken baseras även på en klassisk bok av Rudyard Kipling, även om denna idag är aningen svår att förstå sig på för små barn på grund av språket.

Zootropolis

För den som letar efter fartfylld familjeunderhållning med djur i centrum så kan Zootropolis passa som handen i handsken. I Zootropolis får man följa en kanin i en enorm storstad som bara bebos av djur. Vi får följa henne när hon går till botten med en stor konspiration som leder henne på en undersökning som inte slutar som man först kan tro. Zootropolis är en modern film, och är oerhört välgjord, och alla karaktärer är djur av olika slag.