Hundpsykolog - ett yrke i tiden

Djur är något som de flesta människor på planeten kan enas om ett delat intresse för. Det är väl också därför det finns så många hemsidor tillägnade de fyrbenta pälsbollarna. Nedan listar vi 5 av de bästa sajterna för djurälskaren där ute (enligt oss) – sajter som definitivt kommer göra din dag lite bättre!

 

1.    Djurcentrum

Nu kanske det känns som att vi har lite hybris, men vi måste väl ändå få lov att lista vår egen sajt? Här på Djurcentrum hittar djurägaren faktiskt allt mellan himmel och jord som berör djur. Vi samlar artiklar om olika tips & tricks, som hur man hittar det bästa fodret för sina fyrbenta vänner, men även roliga inslag om till exempel idrottsstjärnor och deras hundar. Vi är djurälskare själva och därför vet vi vad djurälskare vill läsa om!

2.    Djurens Rätt

Om du inte bara älskar djur, och djur i alla dess sorter, men även brinner för djurrätt är Djurens Rätt en sajt för dig. Djurens Rätt är en av Sveriges äldsta djurrättsorganisationer. De arbetar för att sätta stopp på all mänsklig utnyttjning av djur, till exempel inom livsmedels- och pälsindustrin. På Djurens Rätts hemsida kan man välja att göra ting som att engagera sig i organisationen eller helt enkelt stötta dem. Men man kan även ta del av djurvänliga val och surfa på deras blogg för att lära sig mer om djurrätt överlag.

 

3.    Travsport.io

Djurälskare behöver inte bara vara djurrättsaktivister eller hund- och kattmänniskor. De kan även vara de som brinner för hästar, och specifikt travsport. Dessa finns det gott om i vårt avlånga land, och därmed ett stort antal hemsidor tillägnat detta intresse. En av våra självklara favoriter när det kommer till travsport är travsport.io. Här hittar läsaren all nödvändig information om travsport, som de populäraste hästarna, de bästa kuskarna och svenska travbanor. Men det finns även travtips att tillgå och listor över de spelbolag Travsport anser vara bäst för tillfället.

 

4.    DjurMagazinet

DjurMagazinet är de där jättestora djurbutikerna man ofta hittar placerade utanför stan vid andra stora butiker som Elgiganten, Ikea, Plantagen och så vidare. Men DjurMagazinet är mycket mer än abra en djurbutik. De har även en fantastisk hemsida anpassat till djurälskaren som vill lära sig mer om djur av alla dess sorter. Här kan man tillgå checklistor för friska och välmående katter så väl som hundar, men även läsa om allt från exotiska djur till sällskapliga hamstrar. En sajt för djurälskaren med andra ord. Särskilt bra är sidan för den nyblivne djurägaren som gärna lär sig tips & tricks innan en adoption/köp genomförs.

 

5.    Fredrik Steens blogg

Fredrik Steen är killen man ofta ser på nyhetsmorgon tillsammans med en hund. Han driver nämligen sin egen blogg tillsammans med Agria Djurförsäkring där fokus ligger på hundar och hundträning. Här kan man ta del av Fredriks tips på hur man uppfostrar sin hund på bästa sätt, men även andra små tips som vilket foder som är bäst och så vidare. Fredrik lägger även till lite privata inlägg hit och dit vilket vi bara tycker är skönt! Det gör att bloggen känns mer jordnära och autentisk.