Enkel hundpassning med DogBuddy

Djur kan, helt utan ansträngning, bidra till så mycket lycka i människors liv. De tröstar oss när vi har det dåligt och får oss på gott humör kontinuerligt. Oavsett vad är de alltid där för oss. Men vilka hälsofördelar finns det egentligen med att ha en hårig pälsboll i familjen? Nedan listar vi 5 av de hälsofördelar vi anser vara mest utmärkande.

 

1.    De förbättrar vårt humör

Även om det inte finns mycket vetenskap som backar detta argument är det ingen som kan förneka det faktum att husdjur ger oss emotionellt stöd. De kan eliminera vår ångest när vi har det dåligt genom att bara finnas där. Men när de skojar till det kan vi heller inte hjälpa att bli glada. Det är något speciellt med de fantastiska fyrbenta varelserna, trots att de ibland går oss på nerverna. De gör oss helt enkelt glada med sin existens, och det ska vi inte glömma bort att vara tacksamma för!

 

2.    De gör oss mer aktiva

Om du har suttit lite väl mycket inne och spelat på casino-utan-svensk-licens.io kanske du ska överväga att skaffa en hund. Alla hundraser behöver regelbundna dagliga promenader för att förbli lyckliga och friska – och det gör även vi människor. Vi däremot har en tendens att bli lite lata och undvika detta. Har man en hund däremot måste man gå de dagliga promenaderna, och på så sätt hjälper de till med att göra oss mer aktiva.

 

3.    De gör oss mindre ensamma

Vi kan inte bara skylla på den rådande globala pandemin – vi människor är mer ensamma än någonsin förr. Visst är vi mer uppkopplade än någonsin förut, men vi sitter hemma allt mer i vår ensamhet. För många är detta fantastiskt, åtminstone för introverterna. Men att vara ensam allt för länge är skadligt för ens hälsa. Det är här våra husdjur kommer in i bilden! Även om de inte går att ersätta med mänsklig kontakt hjälper de åtminstone till med att känna oss mindre ensamma.

 

4.    De får oss att känna oss trygga

De flesta människorna hatar att vara ensamma hemma. Åtminstone om kvällen och natten. Här känns allt plötsligt mycket mer skrämmande och man oroar sig konstant över inbrott. Har man en katt eller hund däremot slipper man känna sig ensam och på så sätt blir man mer trygg. Dessutom är det mindre troligt att inbrott sker i ett hushåll där man vet att det bor en stor hund – så är du nojig av dig bör du definitivt skaffa en vakthund!

 

5.    De hjälper till att reducera våra stressnivåer

Majoriteten av oss lever ett väldigt stressigt liv, vilket vi alla vet kan leda till många hälsoproblem. Lyckligtvis hjälper husdjur verkligen till med att få oss att slappna av. Det kan räcka med att klappa sin katt eller gå en promenad med hunden. Faktum är att många studier visat på att husdjursägare tenderar att ha lägre blodtryck och kolesterolnivå än människor som inte äger ett husdjur. Det betyder att en fyrbent kompis faktiskt kan minimera risken för hjärtinfarkt senare i livet!