Hunden sägs vara människans bästa vän. Det håller nog det allra flesta med om, och framför allt flera kända idrottsstjärnor.

Precis som vi vanliga människor spenderar både aktiva och före detta atleter gärna tid med sina hundar och andra husdjur. Det är inte bara när de är lediga eller är mittemellan tävlingar som fotografer har fångat stjärnorna på bild med sina fyrfotade vänner. Några av dem brukar även få följa med sina kända hussar och mattar när det är dags att tävla. 

Kända husdjur med kända ägare

Listan på hundälskande idrottsstjärnor kan göras lång. Zlatan har haft en hund som älskar pizza och Paul George lärde sin pitbull att spela basket. 2017 hjälpte Cristiano Ronaldo 80 hemlösa valpar att hitta sina föralltidhem. En snabb sökning på Google visar kända sportprofiler som har alltifrån katter och hundar till kameler och sköldpaddor. Några djur är till och med, nästan, lika kända som sina ägare. 

Hulk (Messi)

Fotbollsspelaren Lionel Messi håller sig helst utanför rampljuset, men när han väl delar med sig av sitt privatliv är hans hund Hulk ofta med i bilden. Hulk är av rasen Dogue de Bordeaux, som härstammar från Frankrike, och är en stor, hängiven bjässe. Hulk finns vid sin husses sida oavsett om han spelar i Spanien eller i Argentina.

Messis klubb FC Barcelona har letat efter nya spelare hela sommaren och de har siktet inställt på att försöka vinna både La Liga och Champions League. Klubbens odds för att vinna Champions League är 7.00 medan oddsen för att vinna La Liga är 1.61.

 

Chip (Serena Williams)

Serena Williams är genom tidernas bästa kvinnliga tennisspelare och på senare tid har hon dedikerat sina segrar till sin dotter. Men innan Alexis Olympia föddes var det Yorkshireterriern Chip som var mattes stora ögonsten. Chip har alltid följt med sin matte på olika turneringar och han har till och med suttit i publiken under US Open. 

Leo, Bear och Lucy (Lindsey Vonn)

Lindsey Vonn har regerat i skidbackarna sedan 2000. I våras avslutade hon sin långa karriär och meddelade att hon kommer att spendera mer tid hemma med sina hundar Leo, Bear och Lucy.

Lucy är en king charles spaniel och hon har flera gånger varit med under presskonferenser och intervjuer. Leo och Bear dyker inte upp lika ofta. Alla tre hundar är adopterade från djurhem och Leo och Bear är blandraser av den större storleken.

 

Namninspiration från sportvärlden

2016 rapporterade försäkringsbolaget Agria att det var populärt att döpa hundar efter kända fotbollsstjärnor. Messi var det vanligaste namnet, följt av Zlatan och Ronaldo. Det fanns även ett par katter som heter Özil, efter Mesut Özil som spelar i Arsenal.

Att döpa sina husdjur efter kända sportprofiler är ännu vanligare i USA och det finns flera hundar och katter som är döpta efter basketspelare, hockeyspelare och amerikanska fotbollsspelare.

Trots att aktiva idrottsstjärnor lever hektiska liv ser de alltid till att deras fyrbenta vänner är med dem och att de har det bra. Det är inte ovanligt att hundarna blir lika omskrivna som sina ägare. Några har till och med konton på sociala medier och helt egna fanclubs.