Så tar du hand om dina golv när du har hundar

Om du är precis som oss på Djurcentrum så lägger du också ned en hel del tid på heminredning. En bra start när du ska renovera ett rum är att se till att det har ett modernt och bra kvalitetsgolv. 

Det finns tyvärr vissa aspekter med att ha husdjur som kan vara rätt så förödande för golven i ditt hem. Olika situationer kan uppstå och vi har därför gått in på olika saker man kan tänka på när det kommer till hundar och golv.

Hundar som inte är rumsrena 

Om du har en valp som inte blivit rumsren ännu så kanske det händer ibland att du hittar en kissfläck på ditt golv. I värsta fall så har den också redan hunnit tränga in i själva golvet innan du hunnit se fläcken.

Det kan vara lite jobbigt att ha parkettgolv under tiden som din hund inte är rumsren. Oftast passar ett vattenresistent vinylgolv bättre under den här tiden, men även laminatgolv kan vara ett bra alternativ då de är enkla att göra rent utan att det blir några fula fläckar kvar.

Om du har ett trägolv eller parkettgolv så bör du tänka på att försöka torka upp eventuella fläckar så fort du upptäcker dem.

I den korta videon nedan finns det lite tips på hur man kan komma igång och träna sin valp på att bli rumsren (så det inte blir några problem sen med att den kissar inne på ditt fina golv).

Klösmärken

Busiga hundar kan få för sig att göra det mesta i hemmet. Klor som klöser är ett annat problem, t.ex. om din hund försöker kämpa sig in under sängen eller om den ställer sig i ett hörn och får för sig att försöka gräva en grop.

Vinylgolv har en stark yta som klarar av klös. Även laminatgolv kan funka bra mot klösmärken, men en nackdel att de oftast har en betydligt halare yta.

Hala golv

Det kan se lite roligt ut när din hund likt Bambi halkar omkring, men det är nog inte en lika rolig upplevelse för din hund. Om du lägger ett laminatgolv så rekommenderar vi att du väljer ett där din hund kan få bra grepp

Ljud

Det kan låta en del för både dig och dina grannar när din hund bestämmer sig för att springa fram och tillbaks över ditt golv. Om du bor i lägenhet så är det här kanske ännu viktigare än om du bor i en villa. För att undvika dessa problem med ljud så kan du se till att hålla din hunds klor välklippta. Att ha ett mer ljuddämpande golv som vinylgolv kan även vara till hjälp när det kommer till just problem med ljud.

Hur gör jag om jag behöver hjälp med att ta hand om mitt golv?

Om du behöver hjälp med golvläggning eller golvslipning men inte vill själv vill göra det så behöver du inte oroa dig. Det finns experthjälp att få med att t.ex. slipa parkettgolv. Dessutom kan du nyttja rotavdraget och göra avdrag på 30% av arbetskostnaden.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *