De bästa hundtäckena för din hund 2020

Bästa hundtäckena 2019

Innan det blir riktigt kallt ute och vintern kommer så kan det vara god tid att köpa varma ytterkläder för din hund. När du väljer hundtäcken så är det viktigt att de ska kunna stå emot kyla såväl som vind och regn. Dessutom har vissa hundtäcken reflektiva detaljer eller reflexer så att din vän syns i höstmörkret. På Djurcentrum.se så har vi gått igenom olika hundtäcken som finns på marknaden för att hitta de bästa hundtäckena och hundparkas för din hund.

Att tänka på när man köper hundtäcke

Kanske det viktigaste beslutet du behöver ta när du ska köpa ett hundtäcke är syftet med den. Ska den vara extra varm? Vara synlig i mörkret? Eller ska din hund bara vara söt för en instagram bild?

I den här jämförelsen så har vi valt att dela upp hundtäckena i tre kategorier.

  • Hundtäcken med reflex
  • Varma hundtäcken (parkas, regnjacka, overall)
  • Snygga hundtäcken (tröja, jacka)

Vad för slags päls har hunden?

Vilken slags päls har hunden? Blåser vinden genom hundens päls, trots att den ser tjock och yvig ut? Det kanske räcker med bara ett lätt hundtäcke som skyddar din hund mot vinden? Är hundens päls väldigt tunn, eller saknas päls helt? Då kan det vara nödvändigt att välja ett fodrat hundtäcke så att hunden kan hålla sig varm. Man kan även komplettera ett tunnare hundtäcke med ett mjukt och värmande mellanlager, som till exempel en hundtröja. Något som är perfekt för frusna hundar!

Blir hunden blöt ända in på skinnet när det regnar? Om din hund har en tjock päls som torkar långsamt och blir våt ända in på skinnet kan en regnjacka för hund vara bra. I vilka situationer ska täcket användas? Till en hund som fryser i bilen eller en hund som väntar på att träningen ska börja passar en värmande hundjacka eller en hundtröja som håller musklerna varma.

En jacka eller tröja är även lätt att ta av när bilens värme kommit igång eller hunden har börjat röra på sig och är uppvärmd. Ute i skog och mark fastnar både snö, smuts och skräp lätt i lång päls. Ett lätt täcke eller en overall skyddar hunden och håller pälsen fri från snöklumpar, lerstänk, vägsalt, pinnar och skräp. Den minskar också slitaget på pälsen. För de vardagliga promenaderna väljs täcke beroende på hur väl hundens päls håller värmen, och hur frusen din hund är.

 

De bästa hundjackorna och hund parkas för din hund 2019 

Hundtäcken med reflex

På vintern när det tidigt blir mörkt ute så är det viktigt att tänka på att din hund ska synas ordentligt. Och sen får man inte glömma de sena promenaderna på hösten. Ett reflextäcke är heltäckande och ger din hund den bästa säkerheten i mörkret.

Det är det perfekta alternativet för dig som gillar att gå på sena promenader eller brukar vara ute när mörkret tidigt faller på vintern. Reflextäcken är ett billigt köp som kommer tjäna dig väl året runt. 

Jackson Reflextäcke –  Billig heltäckande reflexväst, perfekt för sena promenader

hundtäcke

 

Jackson Reflextäcke är ett mycket bra reflextäcke i neongul färg med reflektiva detaljer runt om som ser till att hela din hund syns i mörkret. Det är ett vintertäcke som är fodrat och är vattenavvisande. Den sitter bra på plats med hjälp av en kardborre på ryggen. Materialet är 100% polyester.  Kan maskintvättas i 40 grader. 

Du hittar den på Vetzoo.se för ett riktigt bra pris! 

 

Klicka här för att läsa mer

 

Hurtta Slush Overall Grå – Perfekt för smutsiga förhållanden 

 

Hurtta Slush Overall är framtaget för att stå emot smutsiga förhållanden, så att du med gott samvete kan låta din hund leka i regn och lera. Overallen kan lätt justeras vilket ger hunden ett skönt utrymme att röra sig i.  Med ett laminerat och vattentätt ytterlager så ser overallen till att din hund håller sig ren och torr, perfekt för kalla vintern och blöta hösten! Hundtäcket har förstås också högklassiga reflexer för att hålla din hund säker i mörkret. 

 

Den här overallen finns att beställa på Arkenzoo.se med fri frakt och snabb leverans.

 

Klicka här för att läsa mer

 

Varma hundtäcken

Under kalla tider som vintern är det viktigt att din hund kan stå emot kylan. Ett varmt hundtäcke borde täcka åtminstone hela ryggen och ska kunna uthärda kyla och fukt. Några viktiga saker att titta på är till exempel foder eller flera lager tyg för att kvarhålla värmen.

 

Rukka Coldzone Wintercoat – Fleecefodrat täcke som står emot kyla och fukt

Rukka Coldzone Wintercoat är ett varmt hundtäcke som passar de flesta raserna. Tack vare fleecefodret i täcket så är täcket både varmt och skönt för din hund. Med ett elastiskt midjebälte är den lätt att sätta på. Det finns också en dragsko på den höga kragen så att du lätt kan justera efter din hund. Ett annat plus är att det finns reflektiva detaljer på hundtäcket så att din hund kan synas i mörkret.

Klicka här för att läsa mer

 

Feel Active Voss Parka Blå

Feel Active Voss Parka håller din hund varm och torr i alla väderförhållanden! 

 

Klicka här för att läsa mer 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *