Hundpsykolog - ett yrke i tiden

Kortspel har under en lång tid varit oerhört populärt världen över och är en stor del av mångas fritid. Ett roligt sätt att umgås för vissa, blodigt allvar för andra. Oavsett varför just du spelar kortspel så kommer du nog hålla med om att det fortsätter att vara lika roligt, år efter år.

Många av oss introducerades tidigt i livet till kortspel genom enklare varianter med lätta regler såsom finns i sjön eller svälta räv. Det var ofta här som en livslång kärlek till kortspel föddes och har gjort att vi idag fortfarande uppskattar att samlas kring ett bord för ett parti kort.  

Vanliga spelregler

Det finns en stor mängd av olika kortspelsvarianter och valmöjligheterna kan verka närmast oändliga vid första anblick. Därför kan det vara nyttigt att läsa in sig på reglerna för våra allra vanligaste kortspel för att se till att du är väl förbered inför nästa spelkväll med familjen eller vännerna. Även om många gillar att ändra och variera reglerna till sitt eget tycke är det alltid hjälpsamt att ha en god förståelse för grunderna.

Ta med kortleken på rastningsrundan

Många hundägare har för vana att stanna vid en rastgård för att låta sina fyrbenta vänner springa av sig utan koppel. Det uppstår ofta obekvämt kallprat eller att man bara sitter på en bänk och väntar på att ens hund ska leka klart. Vad passar då bättre än att ta fram en kortlek? Antingen kan du lägga en patience och försöka hur många partier som du går ut med varje vecka. Patience är oerhört nyttig hjärngympa och är ett bättre sätt att fördriva sin dötid än att scrolla på telefonen.

 Ett parti svälta räv eller vändtia är också ett roligt och avslappnat sätt att umgås med andra hundägare på. Även om vi alla älskar att prata om våra hundar så tar det inte alltför lång tid innan man kan namnet på alla stamgäster på den lokala rastgården. Det kan därför vara väldigt roligt att slå sig ner och umgås kring någonting annat än sina hundar.

Möjligheterna för att spela online.

Att spela kort online har varit väldigt populärt sedan en dator blev ett vanligt inslag i varje hem. Det mest spelade digitala kortspelet heter Harpan och är en klassisk patience som spelas med hjälp av musen och som är väldigt lätt att komma igång med och passar alla, stora som små.

Det populäraste kortspelet online är utan tvekan poker och idag finns det många runtom i världen som livnär sig på att spela framförallt Texas Hold ‘em hemifrån. För den som precis startat och vill lära sig grunderna finns det en rad alternativ att välja mellan innan man börjar spela om riktiga pengar. Detta kan vara ett roligt sätt att hitta en ny hobby, eller tjuvträna inför nästa pokerkväll med vännerna.

För den som känner sig redo för att börja spela för riktiga pengar finns det några saker man måste ha i åtanke. Förutom att spela ansvarsfullt är det viktigt att jämföra oddsbonusar att man får en så förmånlig start som möjligt, då detta alltid skiljer sig från spelbolag till spelbolag.