Aktiviteter till de långa kvällarna i soffan tillsammans med husdjuren

En av de största fördelarna med husdjur och kanske även en stor anledning till att många skaffar exempelvis hund eller katt, är sällskapet. Har man ett husdjur är man aldrig ensam. Med ett husdjur kan man åtminstone vara säker på att det är någon som välkomnar en hem när man kommer innanför dörren. Ett husdjur är helt enkelt en garanti för att aldrig behöva vara själv. Men att ha husdjur kan också betyda att man behöver stanna inne med sin hund när andra går ut, så här kommer några tips på aktiviteter man kan göra från soffan när man stannar hemma med sitt husdjur.

Hitta ett spel som faller dig i smaken

Spel och sällskapsspel har varit en populär aktivitet för både vuxna och barn under många decennier. Eftersom spel kommer i så många olika former finns det oftast någonting som passar alla, det gäller bara att hitta det som passar just dig. Men ett förslag är att bjuda över sina vänner och på spelkväll där ni kan spela sällskapsspel tillsammans, orkar man inte ha besök kan man dock även exempelvis spela monopol och liknande spel över nätet, men tillsammans med sina vänner. Ett annat spel som passar perfekt för soffan är Keno. Keno har en dragning varje dag som visar på TV där keno resultat görs tillgängligt. Det betyder att om man spelar på Keno kan man alltså enkelt se resultatet på TV.

Engagera dig i sportarrangemang

En annan aktivitet som passar bra för häng hemma i soffan, är att engagera sig i olika sportarrangemang. Detta går att göra på olika sätt. Är man intresserad av spel och tippnings aspekten av sport kan man exempelvis tippa på oddset på en match eller turnering. Det är ett sätt att engagera sig ännu mer i sporten man är intresserad av. Är man inte intresserad av att spela på matcher eller turneringar kan man såklart nöja sig med att följa med i turneringen eller matchen genom att titta på matcherna på TV.

Starta en bokklubb eller filmklubb

Ett sista tips på aktiviteter att göra i soffan under kvällarna hemma med husdjuren i soffan är att starta en filmklubb eller en bokklubb. Att läsa eller se på film är som vi alla vet en aktivitet som passar väldigt bra att göra ensam i soffan, men ett sätt att göra det lite roligare är att starta en filmklubb eller bokklubb där man sedan kan diskutera böckerna eller filmerna tillsammans med andra. Att läsa och se på film är upplevelser som kan vara fantastiska att uppleva själv, men att få dela det och prata om upplevelsen med andra kan oftast tillföra en ny dimension till upplevelsen och göra denna ännu mer intressant.


Det var några tips på saker man kan ta sig för när man sitter hemma och har det mysigt med sina husdjur. Förhoppningsvis är det någon av dessa aktiviteter som kan passa dig och göra din kväll tillsammans med husdjuren ännu lite bättre.