Djur

Runt om i hela världen finns det ofantligt många djur och arter. Man kan omöjligt veta hur många olika djur det finns, eftersom man upptäcker nya djur och arter allt eftersom. Alla djur fyller sin funktion och är viktiga för planeten. Det finns både snälla, söta, mindre söta, aggressiva, giftiga och farliga djur, och till och med dödliga djur. Trots det så är de mycket viktiga för jorden och är väldigt intressanta att studera. Djur har funnits längre än människan och kommer troligtvis alltid finnas. Jorden skulle inte vara densamma utan djur. Man forskar mycket kring djur och försöker förstå hur de lever och tänker eftersom det är ett mycket intressant ämne. Man stöter på nya arter ibland och vill veta mer om just den specifika arten. Några populära djur som de flesta känner till är till exempel hundar, katter, hästar, kor, fiskar, fåglar, ormar, möss, giraffer, zebror, tigrar, lejon, elefanter och får. Listan kan göras lång, men dessa djur känner de flesta igen.

Sällskapsdjur

I många år har människan haft olika sällskapsdjur, som de kallas. De vanligaste sällskapsdjuren är hund och katt. Hundar och katter är mycket trogna människor och ger människor stor glädje. Det är väldigt vanligt att många hushåll har en katt eller hund som husdjur. Med åren har man också märkt att man kan träna både hundar och katter, men framför allt hundar. Hundar har idag många användningsområden och är inte bara sällskapsdjur. Det finns många hundsporter, men också hundar som arbetar, som till exempel terapihundar eller polishundar. Man har märkt att det är mycket gynnsamt och att med hjälp av hunden har man löst många polisfall och/ eller hjälpt många människor som haft det svårt. Det är därför hunden kallas för ”människans bästa vän”.

Katter är också ett mycket populärt husdjur, men de tränas inte på samma sätt som hundar, eftersom de inte är lika intresserade så som hundar är. Däremot finns det katter som kan utöva olika trix.

Tips: Om du har ett bilintresse – besök carliabil.SE för intressant läsning

Vilda djur

Förutom sällskapsdjur finns det också vilda djur. Det innebär alltså djur som lever i det vilda och som man inte kan ha som sällskapsdjur. Dock har man tämjt många vilda djur, men ett vilt djur trivs bäst i naturen och bör vara där. De är ämnade för att vara i naturen och de klarar sig också väldigt bra där. Exempel på vilda djur är kängurur, koalor, krokodiler, giraffer, elefanter, noshörningar, pumor, älgar och rådjur. Det finns dock vilda djur som människor har som sällskapsdjur och det är till exempel ormar och spindlar. De klarar sig ofta väldigt bra som sällskapsdjur om de får rätt förutsättningar.